fbpx

8 op 10 jongeren willen coach vanaf eerste werkdag

Sparren met een coach, wanneer je dat maar wilt: een overgroot deel van de jongeren heeft daar behoefte aan. Logisch ook, vinden experts. ‘Coaching is echt iets voor deze generatie!’

Joost de Ruiter on februari 24, 2022 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
8 op 10 jongeren willen coach vanaf eerste werkdag

Heb je zin in een film? Dan slinger je Netflix aan. Muziekje op? Spotfiy! Wat jongeren betreft zou het voor coaching op het werk niet anders moeten gaan. Wanneer ze behoefte hebben aan professionele begeleiding bij hun carrière, moet dat meteen beschikbaar zijn, vindt een grote meerderheid van hen. Dat blijkt uit onderzoek van CompanyMatch.me in samenwerking met De Virtuele Banenbeurs.

8 op de 10 wil coach

Het onderzoek werd uitgevoerd onder honderden werkzoekenden, waaronder starters en young professionals. Hen werd gevraagd om online een vragenlijst in te vullen. Met de resultaten krijgen de onderzoekers een beter beeld van wat jongeren belangrijk vinden bij hun huidige werkgever, of in hun zoektocht naar een nieuwe.

Met de resultaten krijgen de onderzoekers een beter beeld van wat jongeren belangrijk vinden bij hun werkgever

‘Een coach vanaf mijn eerste werkdag’ vond 77%, kortom bijna 8 op de 10 respondenten, een aantrekkelijke gedachte.

Coaching is iets voor deze generatie

Marieke Wehner

Marieke Wehner, managing director van De Virtuele Banenbeurs, kijkt niet van het cijfer op. “Ik denk dat de nieuwe generatie heel goed begrijpt hoe belangrijk coaches zijn”, zegt ze. “Zij kunnen je immers helpen het optimale uit je loopbaan te halen. Zo ervaar je niet alleen meer werkgeluk, maar voorkom je op termijn ook uitval vanwege bijvoorbeeld burn-out.”

“Dat de nieuwe generatie de eerste is die het nut van coaches inziet, heeft vooral te maken met de opkomst van die beroepsgroep”, weet Wehner. “Ga maar na: 20 jaar geleden bestond het vak in Nederland nog nauwelijks. Hoe anders is dat tegenwoordig? Van overheid tot werkgevers – nu hecht iedereen enorm veel waarde aan carrièrebegeleiding.”

NL Leert Door

Waaruit dat blijkt? Volgens Wehner onder andere uit de NL Leert Door-subsidie. “Daarmee kon iedereen die dat wilde vorig jaar op kosten van Den Haag loopbaancoaching krijgen”, vertelt ze. “Het laat zien dat de overheid de rol van coaches op de arbeidsmarkt zó belangrijk vindt, dat ze er veel geld aan willen uitgeven.”

De Virtuele Banenbeurs: ook loopbaanbegeleiding

Loopbaancoaches helpen enorm bij het inrichten van werk, maar voor jongeren die niet weten wat ze met hun carrière willen, is er nóg een mogelijkheid tot loopbaanoriëntatie, weet Wehner. Natuurlijk heeft ze het dan – hoe kan het ook anders – over De Virtuele Banenbeurs, het evenement dat ze met haar team op 7 april organiseert.

“Het laat zien dat de overheid de rol van coaches zó belangrijk vindt, dat ze er veel geld aan willen uitgeven”

“Op De Virtuele Banenbeurs komen bezoekers niet alleen in contact met de mooiste werkgevers van Nederland”, steekt ze van wal. “Dit evenement is zóveel meer. Zo leer je in onze workshops bijvoorbeeld nieuwe skills, en dankzij onze inspirerende sprekers kom je erachter wat je leuk vindt. Hier ontdek je kortom écht wat jij met je carrière wilt.”

Werkcultuur-test

“Starters en young professionals die willen ontdekken welke bedrijfscultuur het best bij hen past, zijn bij De Virtuele Banenbeurs ook aan het juiste adres”, vervolgt Wehner. ”Dankzij de werkcultuur-test van CompanyMatch kan iedere bezoeker voorafgaand aan het event bekijken wat hij of zij belangrijk vindt in een bedrijfscultuur. Banenbeursbezoekers kunnen bovendien hun cultuur-match met alle werkgevers op de beursbekijken.”

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*