fbpx

Met mentorschap bouwen aan een succesvolle organisatie

Nieuwe trends vliegen je om de oren en ook organisaties staan voor uitdagende ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie en aandacht voor meer diversiteit op de werkvloer. Uit het rapport Talent Trends 2024 van Randstad blijkt hoe belangrijk de menselijke factor is en blijft bij deze veranderingen. Strategisch mentorschap kan organisaties helpen succesvol te blijven en medewerkers mee te nemen naar de toekomst. Maar hoe zet je dat mentorschap effectief in? 

Maike van Eldert on juni 03, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Met mentorschap bouwen aan een succesvolle organisatie

Het is essentieel om medewerkers gemotiveerd en geïnspireerd te houden. Betrokken personeel levert tenslotte beter werk. Voelen medewerkers zich ondersteund, dan staan ze open voor verandering en kun je als organisatie succesvol nieuwe ontwikkelingen implementeren. En hoe kan dit eenvoudiger dan die ondersteuning binnen de organisatie te zoeken? Zet mentorschap, dat verder gaat alleen kennisdeling, prominent op de agenda en laat professionals anderen begeleiden en inspireren om het beste uit hun werk te halen. Of je nu jong bent of ervaren, stagiair of directeur: iedereen kan van elkaar leren.

De sleutelrol voor mentors 

Nieuwe technologieën en veranderingen in een organisatie roepen vaak angst op bij medewerkers. Ze voelen zich verloren, moeten alles zelf uitzoeken of begrijpen niet waarom de organisatie een bepaalde richting op gaat. Een goede mentor, iemand die als voorbeeld dient en mensen bij de hand meeneemt, helpt deze angst om te zetten in enthousiasme voor nieuwe initiatieven. Door het mentorschap kunnen medewerkers altijd bij iemand terecht en bouwen daardoor sneller aan hun loopbaan.

Implementatie van AI 

AI-tools helpen organisaties om het maximale te bereiken. In een eerdere blog over het Randstad rapport bespraken we hoe AI een waardevolle rechterhand is bij bijvoorbeeld hybride werken. Volgens het rapport hebben organisaties die profiteren van al die AI-gestuurde technologieën meer kans om intern en extern talent aan te trekken.

Die (noodzakelijke) integratie van AI in bedrijfsprocessen is soms behoorlijk intimiderend. Hoe vaak hoor je uitspraken als ‘neemt AI mijn baan over’? of ‘al die technologie, kunnen we dat wel vertrouwen’? Mentors helpen de voordelen van AI te verduidelijken en trainingen te geven in het gebruik ervan. Zoek eens naar teams die enthousiast zijn over de kansen van AI en zelf al digitaal vaardig zijn. Laat dit team een pilot draaien, waarna je de successen deelt met de rest van de organisatie. Demonstreer je de waarde van kunstmatige intelligente, dan creëer je enthousiasme en zorg je samen met de mentorgroep voor succesvolle veranderingen.

Ben je benieuwd wie de innovators in een organisatie zijn? Geef mensen dan de mogelijkheid om bijvoorbeeld tot 100 euro aan AI-tooling te declareren. Hiermee verlaag je de drempel, bied je medewerkers meteen een goede, betaalde variant van AI én kom je erachter wie AI wel ziet zitten en er direct mee aan de slag kan.

Een inclusieve cultuur met mentors 

Diversiteit bevorderen is een steeds belangrijker en groeiend proces binnen organisaties. Daarbij gaat het niet alleen over het aannemen van een gemengd team, maar ook om het creëren van een cultuur waarin iedereen zich gewaardeerd voelt en kansen ziet om te ontwikkelen. Ook hier hebben mentors een antwoord op.  Richt bijvoorbeeld een forum in waarop medewerkers met verwante interesses elkaar steunen en als mentor fungeren. Raadpleeg deze groepen vervolgens bij het opstellen van nieuw beleid zoals een nieuwe thuiswerkregeling en krijg op die manier beter inzicht in de bedrijfscultuur en bedrijfswaarden. Uit het rapport van Randstad blijkt dat dit leidt tot hogere prestaties en een grotere werktevredenheid.

Verder lezen?
Ben je benieuwd naar andere uitkomsten van het Talent Trends 2024-rapport van Randstad Enterprise? Ga dan naar https://www.randstadenterprise.com/talent-trends/ en download het onderzoek.

Wil je meer weten over AI voor loopbaanprofessionals? Sluit dan op maandag 1 juli 2024 aan bij het seminar AI & Loopbaanprofessionals van Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*