LoopbaanPro Awards-uitreiking

 

De uitreiking van de LoopbaanPro Awards vindt dit jaar plaats op 14 december 2023. Meer informatie volgt.

Alvast iemand nomineren? Dan kan via deze link.

Een LoopbaanPro Award valt in de volgende categorieën te winnen.

  • Beste loopbaanprofessional
  • Beste loopbaancase
  • Beste loopbaaninnovatie

De beste loopbaanprofessional

Om in aanmerking te komen voor de award ‘Loopbaanprofessional van het jaar’, moet de kandidaat in 2023 iets bijzonders voor ons vakgebied hebben gedaan. Maakt jouw kandidaat bijvoorbeeld gebruik van een vernieuwende techniek in de coaching sessies? Of bijzondere aandacht besteed aan een specifieke doelgroep? Of zich op een andere manier onderscheiden van andere coaches? Ons maakt het niet uit wát jouw kandidaat bijzonder maakt, zolang de coach afgelopen jaar maar een voorbeeld voor de collega’s was.

 

De beste loopbaancasus

Om in aanmerking te komen voor de award voor ‘Loopbaancasus van het jaar’, moet de casus in kwestie tussen 15 oktober 2022 en 1 oktober 2023 zijn uitgevoerd. De casus is uniek, valt op en heeft goede resultaten bereikt. Loopbaanprofessionals moeten erdoor geïnspireerd raken of zelf met een soortgelijke casus aan de slag willen. Het begrip ‘casus’ mag ruim geïnterpreteerd worden. Daarbij kan het om van alles gaan: we denken bijvoorbeeld aan een project dat ervoor zorgt dat medewerkers hun werkgever langer trouw blijven, maar een initiatief dat interne mobiliteit optimaliseert telt net zo goed net als assessments of opleidingen.

 

De beste loopbaaninnovatie

Ons vakgebied staat niet stil. En dat betekent dat er veel ontwikkeld wordt om het vak loopbaanbegeleiding verder te brengen. Heb jij – tussen 1 oktober 2022 en 1 oktober 2023 een product in de markt gezet dat innovatief is en een substantiële bijdrage en/of ondersteuning biedt aan ons loopbaanvak, dan kom deze wellicht in aanmerking voor de Loopbaaninnovatie award. Let op: alleen als je het product daadwerkelijk in de markt hebt gezet én resultaten kunt tonen, ding je mee naar de award. Alleen een idee of een pilot past niet bij onze definitie van innovatie. We zien je dan graag volgend jaar terug.

 

 

 

Gedrag krijg je cadeau bij de context die je als werkgever maakt door Floortje van Vuuren & Margot van Sorge

In organisaties draait het om samenwerking. In het leven en op het werk van medewerkers kan van alles gebeuren waardoor de worklife balans verstoort raakt. Als werken niet gaat zoals gewenst, hebben we de reflex om de medewerkers te willen veranderen. De aanwezige context in een organisatie en in teams bepalen echter veel meer de bereidheid van medewerkers tot samenwerking. Want zeg nou zelf: zit jij te wachten op een cursus timemanagement als het tempo te hoog ligt en de productie doelstellingen keer op keer worden opgeschroefd. In onze sessie laten we je in een notendop kennis maken met de invloed die context heeft op gedrag. Wij hebben een geslaagde dag als jij na afloop denkt: “Goh, zo heb ik er nog nooit naar gekeken. Daar kan ik wel wat mee” .

 

Lees hier meer over Floortje van Vuuren

Lees hier meer over Margot van Sorge

Lees hier meer over de inhoud van deze sessie

gedrag context work life balance

Loopbaanpro Live

LoopbaanPro Live vindt plaats op  19 april 2022 staat in het teken van “de levensloopbaan”. Alles wat je employability beïnvloedt tijdens je loopbaan