fbpx

Stem voor de Case van het jaar Award publieksprijs!

 

Lees meer over de genomineerde cases

 

‘De Tijdmachine: “Wat ga jij doen tot je pensioen?”  – Optios

“Wat kun je doen tot je pensioen?”: het is een vraag waar veel mensen graag antwoord op willen. Om hen te helpen ontwikkelde Optios “De Tijdmachine”. Dat is geen saaie vragenlijst: “De Tijdmachine” is een serious game waarbij je meer over jezelf, je werk en je toekomst te weten komt. 

Op basis van de uitkomsten adviseert Optios niet alleen werknemers. Ook werkgevers krijgen advies over hun duurzaam inzetbaarheidsbeleid, loopbaanbeleid en ouderenbeleid. Hier kun je meer lezen over de case.

 

Mentorprogramma – Rijksmuseum

Uit onderzoek blijkt keer op keer dat medewerkers met een niet-westerse migratieachtergrond sneller uitstromen dan medewerkers zonder deze achtergrond. Bovendien is het voor hen lastiger om hogerop te komen. 

Het Rijksmuseum, dat een actief diversiteits- en inclusiebeleid voert, brengt daar met zijn mentorprogramma verandering in. 

 

‘ZorgStart, voor je eerste stap naar een baan in de zorg’ – Stichting Calibris Advies

De regio Gooi en Vechtstreek kampt, net als de rest van Nederland overigens, met een groot tekort aan zorgpersoneel. Stichting Calibris Advies heeft sinds oktober 2020 een oplossing voor dat probleem. Met zijn case laat het werknemers uit andere sectoren op een vernieuwende wijze kennismaken met het werk in de zorg. 

Want wat blijkt? Veel mensen willen graag aan de slag in die sector – arbeidsmarktpatronen laten dat zien. De zingeving van het werk speelt daarbij een gorte rol. Toch weten ze niet hoe ze in de zorg terecht komen, en welke taken daar op hen staan te wachten. 

Door samen te werken met regionale onderwijsinstellingen, brengt Stichting Calibris Advies daar vernadering in. Hun case – waarover je hier meer kunt lezen – voorziet mensen die een carrièreswitch naar de zorg overwegen van duidelijke informatie.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*