fbpx

E-learning Introductie Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional

Leer hoe je kandidaten nog doelgerichter en concreter kunt begeleiden en helpen bij het ontdekken van reële kansen op de arbeidsmarkt. Zodra je deze E-learning hebt aangeschaft, kun je gedurende een jaar de online training volgen.

Investering: € 795,00,-

Introductie Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional

Grip op relevante arbeidsmarktinformatie is essentieel in een arbeidsmarkt waarin ontwikkelingen steeds sneller gaan. Na het volgen van deze e-learning zul je kandidaten nog doelgerichter en concreter kunnen begeleiden en helpen bij het ontdekken van reële kansen op de arbeidsmarkt. Leer anders kijken naar kansen voor je kandidaat, leer hoe je slimmer gebruik maakt van online tools en ontdek de toegevoegde waarde van de Arbeidsmarktschets voor jouw loopbaantrajecten.

Nu inschrijven

Programma

Deze e-learning Introductie Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional bestaat uit een aantal modules die steeds zijn afgewisseld met filmpjes, opdrachten, downloads en leesmateriaal

Module 0) Welkom
We leggen je de basis van de e-learning uit en laten zien wat je kunt verwachten, zodat je hem zo effectief mogelijk kunt volgen, passend bij jouw behoefte.

Module 1) De arbeidsmarkt in beweging
Bij dit blok staan we stil bij de huidige arbeidsmarkt, welke informatie relevant is voor jou, hoe je die interpreteert en leren je hoe je de belangrijkste arbeidsmarktbronnen gebruikt.

Module 2) Kansen op de arbeidsmarkt, slim en bewust zoeken
Deze module bestaat uit 2 belangrijke elementen. De Arbeidsmarktschets, het instrument waarmee je kandidaten in één oogopslag laat zien wat hun startpositie is, waar hun kansen liggen en hoe ze die kunnen verzilveren. Daarnaast leer je ook hoe je slimmer kunt zoeken naar kansen en concrete vacatures.

Module 3) De arbeidsmarktgedreven loopbaanprofessional
In deze module gaat het over vooroordelen en bias. Die hebben we onbewust allemaal, ook hoe we kijken naar kansen van onze kandidaten. In deze module leer je hoe je objectief loopbaankansen kunt ontdekken en kandidaten perspectief kunt bieden

Module 4) Samenvatting
In het laatste blok zetten we de belangrijkste do’s en dont’s voor jou op een rijtje en delen wij een aantal quick wins en tips met jou.

Zodra je alles hebt afgerond, ontvang je een deelnamecertificaat.

Resultaat

In de e-learning Introductie Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional leer je:

 • wat arbeidsmarktinformatie is, welke informatie nuttig is en waarom het belangrijk is om dit te weten als loopbaancoach;
 • hoe je arbeidsmarktinformatie kunt bijhouden, interpreteren en vertalen naar concrete adviezen;
 • een inschatting te maken voor jouw kandidaten over hun huidige positie op de arbeidsmarkt; Dat is je belangrijkste startpunt in het traject.
 • objectieve en andere loopbaankansen te ontdekken en kandidaten perspectief te bieden;
 • hoe je goed en anders kunt zoeken en wat je daar voor nodig hebt;
 • we maken een belangrijke start met het kunnen maken van de Arbeidsmarktschets, hét instrument waarmee je kandidaten op een vereenvoudigde en visuele manier inzicht biedt in hun kansen op de arbeidsmarkt. Dát is het startpunt van beweging;

Hierdoor kun je nog effectiever coachen en in dezelfde tijd meer bereiken. Of soms zelfs in minder tijd.

Doelgroep

Deze e-learning is ontwikkeld voor professionals die dagelijks ‘derden’ moeten helpen en adviseren om hun weg te vinden op de arbeidsmarkt of dagelijks met arbeidsmarktinformatie te maken hebben. Tot de doelgroep behoren o.a.:

 • Mobiliteits- en employabilityadviseurs
 • Matchmakers, job hunters, loopbaan- en job coaches
 • HR-professionals die aan de slag gaan met mobiliteit en individuele coaching

Werkwijze

Deze e-learning bestaat uit een aantal modules en volg je wanneer het jou uitkomt. Je hebt 12 maanden toegang tot de e-learning omgeving en het lesmateriaal. Je bepaalt zelf wanneer je begint en wanneer je tussentijds stopt. Het advies is om hem binnen 6- 9 weken af te ronden, zodat je een goede stok achter deur hebt.

Aan de hand van video’s, slides, artikelen en opdrachten krijg je de stof aangereikt door de docenten. Daarnaast vind je in de e-learning 5 podcasts met arbeidsmarkt experts, zoals Geert-Jan Waasdorp.

Leren doe je door de leerstof toe te passen. De theorie die je leert in de e-learning is daarom direct toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden. Test het dezelfde dag nog uit op je werk! Daarnaast kan je de leerstof oefenen door in gesprek te gaan met je (directe) collega. Stel vragen en vergelijk de theorie met de praktijk.

Docenten

Maaike Kooter

Maaike is werkzaam als senior HRM adviseur bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Larissa Lodewijk

Larissa Lodewijk is Beleidsadviseur Arbeidsmarkt bij Stichting RegioPlus.

Deelnemersinformatie

De investering voor de E-learning Introductie Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional bedraagt € 795,- (exclusief BTW) per persoon.*

Dit is inclusief:

 • 12 maanden toegang tot Mijn Academie
 • Mogelijkheid om tussentijds vragen te stellen
 • Deelnamecertificaat
 • Toetsing van jouw kennis

* Niet in combinatie met andere acties

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*