Waarom loopbaanprofessionals niet meer zonder arbeidsmarktinformatie kunnen

Als echte vakman of -vrouw weet jij als geen ander persoonseigenschappen, motivatiebronnen en kwaliteiten uit een gesprek te destilleren. Dat is fantastisch voor je cliënten: met hun nieuwe zelfkennis is het voor hen makkelijker om op jacht te gaan naar werkgeluk.

Met arbeidsmarktkennis zet je een nieuwe stap

Maar heb je naast je oog voor talent ook kennis van de arbeidsmarkt? Dan kun jij jouw cliënt nóg verder helpen. Want weet je welke beroepen kansrijk zijn, en kun je op basis van data voorspellen welke beroepen de komende 10 jaar kansrijk blijven? Dan help jij jouw coachee niet alleen aan zelfkennis – je zet hem echt op het spoor van werk dat bij hem of haar past!

Heb je naast je oog voor talent ook kennis van de arbeidsmarkt? Dan kun jij jouw cliënt nóg verder helpen

Kennis van de arbeidsmarkt doe je natuurlijk niet zomaar op: het is een wereld die op het eerste gezicht lastig te doorgronden lijkt. Online vind je duizenden datasets, grafiekjes en onderzoeken: allemaal zeggen ze iets over hoe de markt zich gaat ontwikkelen en wat je kunt doen om daarop te anticiperen. Maar wat precies? Geen idee!

Arbeidsmarktkansen interpreteren

De driedaagse leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional – de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie organiseert hem met bijeenkomsten tussen 26 januari en 22 februari 2022 – verheldert het voor je. Na het volgen van de leergang weet je hoe je de individuele arbeidsmarktkansen van je cliënt in moet schatten. Daarnaast leer je de snel veranderende arbeidsmarkt te vertalen naar concreet perspectief op een baan, zie je in één oogopslag waar verborgen openstaande vacatures zich bevinden en herken je welke werkgevers en hiring managers interessant zijn.

Je leert de snel veranderende arbeidsmarkt te vertalen naar concreet perspectief op een baan

Heb je de leergang afgerond? Dan kun je bovendien maatwerktrajecten aanbieden die gebaseerd zijn op vraag vanuit de arbeidsmarkt. En je weet welke opleidingen jouw cliënt aantrekkelijk maken voor de markt.

Even samenvattend: na het volgen van de cursus kun je:

  • Individuele arbeidsmarktkansen voor je cliënt inschatten
  • Concrete baanperspectieven te ontdekken
  • Makkelijk verborgen openstaande vacatures en interessante werkgevers vinden
  • Baankansvergrotende opleidingsplannen voor je cliënt maken
  • Maatwerktrajecten aanbieden die gebaseerd zijn op de arbeidsmarkt

Vroegboekkorting en twee personen-korting

Wil jij jouw cliënten helpen bij het maken van die sprong naar de arbeidsmarkt? Schrijf je dan vandaag nog in voor de leergang Arbeidsmarktgedreven loopbaanprofessional. Via deze pagina vind je meer informatie – je leest er ook over de kortingscode voor twee personen en de vroegboekkorting.

Eerst een webinar bekijken kan ook

Benieuwd wat kennis van de arbeidsmarkt jou kan bieden in je werk? Vraag dan hier de gratis webinar van Maaike Koter aan. Zij is docent van de leergang Arbeidsmarktgedreven loopbaanprofessional en vertelt in de video concreet hoe jij met jouw arbeidsmarktkennis het verschil kunt maken.