Masterclass Loopbaanprofessionals & ChatGPT

Leer hoe AI, en met name ChatGPT en Gemini, je inspireren en hulp bieden om kandidaten nog beter te begeleiden in de zoektocht naar de volgende stap in hun loopbaan. Zowel binnen de eigen organisatie als op de externe arbeidsmarkt.

Mini Masterclass De ontwikkeling van interesses tijdens de loopbaan

Door: Bart Wille en Filip De Fruyt, Universiteit Gent

Dinsdag 6 december 12:00 – 13:00

Bart Wille en Filip De Fruyt zijn beide als professor in de psychologie werkzaam aan de Universiteit Gent. In deze mini-masterclass behandelen ze de ontwikkeling van interesses tijdens de loopbaan.

Wat kunnen wetenschap en theorie ons leren omtrent dit onderwerp?

Schrijf je nu in via hier.

 

Seminar Generatie Z aan zet – 28 juni 2022

 

 

Generatie Z zit bomvol potentie, en die mag jij niet mislopen! Ga maar na:

  • Deze mensen werden geboren met een smartphone in de hand, er is dus geen digitaal probleem dat ze uit de weg gaan
  • Zoek je iemand die makkelijk verantwoordelijkheid pakt? Kijk dan niet verder dan de generatie die continu actie tegen wereldproblematiek onderneemt
  • Wist je trouwens dat Gen Z supersnel schakelt en informatie opslaat? TikTok is niet voor niets zo populair bij deze leeftijdsgroep

Over het verschil dat Generatie Z voor jouw organisatie kan maken, geven drie experts op 28 juni een seminar. Daarin leggen ze je uit wat Gen Z’ers aan jouw team toevoegen en hoe je ze het beste op je werkvloer integreert. Ook niet onbelangrijk: je leert hoe jij de generatie het makkelijkste werft én hoe je ze behoudt.

Zien we jou eind juni in de zaal? Dan beloven we een superinspirerende sessie bomvol praktische tips, know hows en eye openers. Daarmee kun jij je wervingsstrategie omgooien, en dat is wel zo fijn op deze krappe arbeidsmarkt. In andere woorden: je loopt de zaal uit met veeeeeel meer kennis dan waarmee je naar binnenging.

“Hoe bereik en behoud je talent van Generatie Z? Omarm verandering!”

– Marieke Wehner (Arbeidsmarktspecialist Gen Z | Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie)

 

Tiptop geregeld; prachtige locatie

Het seminar van 28 juni wordt tiptop geregeld: met The Student Hotel Amsterdam City kunnen we ons geen mooiere (en toepasselijkere!) locatie wensen. Bovendien zorgen we voor een lekkere lunch.

Early bird catches the worm

Maakt Generatie Z straks ook op jouw kantoor impact? Klik dan nu op de aanmeldbutton! En ben je er snel bij? Dan maak je gebruik van early bird-korting. Dat betekent dat je 3 tickets voor de prijs van 2 krijgt.

Tot op 28 juni in Amsterdam!

12.00 Overheerlijke inlooplunch

13.00 Welkomstwoord door onze Master of Ceremonie: Alexa Kaptein

13.15 Inspirerende plenaire sessie door Marieke Wehner: Hoe bereik en behoud je talent van Generatie Z: omarm     verandering!

14.30 Korte koffie/discussie break

14.45 Praktische sessie ,door Martijn van Rossum, vol innovatieve tips om Generatie Z te werven voor jouw organisatie

15.45 Korte koffie/discussie break

16.00 Afsluitende sessie door Anne Berndsen over het behouden van Generatie Z, goed werkgeverschap en waarom dit van groot belang is voor je wervingsstrategie

17.00 Wrap up & Afsluiting

Bekijk meer via hier.

Gedrag krijg je cadeau bij de context die je als werkgever maakt door Floortje van Vuuren & Margot van Sorge

In organisaties draait het om samenwerking. In het leven en op het werk van medewerkers kan van alles gebeuren waardoor de worklife balans verstoort raakt. Als werken niet gaat zoals gewenst, hebben we de reflex om de medewerkers te willen veranderen. De aanwezige context in een organisatie en in teams bepalen echter veel meer de bereidheid van medewerkers tot samenwerking. Want zeg nou zelf: zit jij te wachten op een cursus timemanagement als het tempo te hoog ligt en de productie doelstellingen keer op keer worden opgeschroefd. In onze sessie laten we je in een notendop kennis maken met de invloed die context heeft op gedrag. Wij hebben een geslaagde dag als jij na afloop denkt: “Goh, zo heb ik er nog nooit naar gekeken. Daar kan ik wel wat mee” .

 

Lees hier meer over Floortje van Vuuren

Lees hier meer over Margot van Sorge

Lees hier meer over de inhoud van deze sessie

gedrag context work life balance

Webinar Arbeidsmarktinformatie in loopbaanbegeleiding: Nieuwe uitdagingen.

Arbeidsmarktinformatie wordt in toenemende mate gezien als belangrijk en urgent om beslissingen in de loopbaan te ondersteunen. In dit webinar gaat Jouke Post in op deze ontwikkelingen. Wat is de toegevoegde waarde van arbeidsmarktinformatie in loopbaantrajecten? En wat is de methodische toepassing van

arbeidsmarktinformatie? Wanneer en hoe zet je dit in? Wat zijn uitdagingen?

Jouke Post is docent en onderzoeker verbonden aan de Academie Mens en Arbeid (AMA) en het lectoraat Human Capital van Hogeschool Saxion. Hij richt zich op onderzoek naar innovaties in loopbaanontwikkeling, waaronder skillspaspoorten en loopbaanchecks.

Meer informatie en inschrijven: https://ldc.nl/trainingen

Deelname is gratis.

Mini-Masterclass met Aaltje Vincent

Aaltje Vincent is gecertificeerd loopbaanprofessional, trainer, spreker en bestsellerauteur. Ze is de grondlegger van de Jobmarketing-methode (2007), van Solliciteren via LinkedIn (2009) en van Candidate Experience 3.0 (2018).

Tijdens de Masterclass gaat ze in op actuele thema’s rondom solliciteren.

 

Meer informatie en inschrijven: https://ldc.nl/trainingen

Deelname is gratis.

Webinar Arbeidsmarkt(scan)

Gratis webinar Arbeidsmarkt(scan)

Donderdag 10 maart geeft Geert-Jan Waasdorp van Intelligence Group een webinar waarin hij je bijpraat over de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Great resignation of great immobility. Wat is er aan de hand op de arbeidsmarkt? Daarnaast laat LDC de laatste ontwikkelingen in de Arbeidsmarktscan zien en hoe het past in de STAP-ontwikkeladviezen.

STAP-ontwikkeladviezen

Naar verwachting zal vanaf 1 maart 2022 het STAP-ontwikkeladvies geïntroduceerd worden. Er worden, 15.000 ontwikkeladviezen ter beschikking gesteld voor kandidaten die maximaal opgeleid zijn op mbo 2 niveau. We hopen dat de definitieve invulling van de regeling zo snel mogelijk bekend is.

Wat wel bekend is, is dat de Arbeidsmarktscan of de Ondernemersscan weer een verplicht onderdeel van het ontwikkeladvies zal zijn.

Donderdag 10 maart 12:00 – 13:00
Schrijf je hier direct in: Ja, ik ben erbij!
Deelname is gratis.

Geert-Jan Waasdorp – Intelligence Group

 

Recruitment Tech Demo_Day Belgie

Donderdag 30 september vindt de tweede online editie van Demo_Day België plaats. Aan de hand van demo’s, demosessies en tech talks kunnen recruiters zich oriënteren op tooling voor rekrutering, employee engagement en employer branding.

Recruitment Tech Event 2021

Ontdek hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren tijdens het Recruitment Tech Event 2021. Hét toonaangevende event over de recruitmenttechnologie van morgen. Met inspirerende keynotes, recruitment tech cases, de laatste trends en de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2021.

Impeccable Leadership

Een van de 4 (besloten) bijeenkomsten van het Recruiters Leaders Network in 2021.

Voor meer informatie kijk je hier>>

Masterclass candidate experience

Een positieve candidate experience geeft je kandidaten het gevoel dat ze gewaardeerd, gerespecteerd en geënthousiasmeerd worden. Een negatieve candidate experience heeft precies het tegenovergestelde effect: de kandidaten lopen voortaan liever in een grote boog om jou heen. Dat laatste wil je natuurlijk voorkomen.

Uit onderzoek is gebleken dat 78% van de kandidaten denkt dat de manier waarop ze worden behandeld tijdens het wervingsproces, weerspiegelt hoe het bedrijf zijn werknemers behandelt. Door je kandidaten een positieve ervaring te geven, verhoog je dus meteen je aantrekkelijkheid als werkgever. Wie wilt dat nou niet.

Tijdens deze masterclass gaan we aan de slag met de definitie van de candidate experience en hoe je deze in kaart brengt. We gaan deze masterclass uit van de spelregels van de huidige arbeidsmarkt. Welke fases doorloopt een kandidaat en hoe speel je daar op in? Daarnaast komen er interessante cijfers en data aanbod over de ervaringen van kandidaten tijdens het werving en selectieproces.

Meer informatie>>