Mini Masterclass De ontwikkeling van interesses tijdens de loopbaan

Door: Bart Wille en Filip De Fruyt, Universiteit Gent

Dinsdag 6 december 12:00 – 13:00

Bart Wille en Filip De Fruyt zijn beide als professor in de psychologie werkzaam aan de Universiteit Gent. In deze mini-masterclass behandelen ze de ontwikkeling van interesses tijdens de loopbaan.

Wat kunnen wetenschap en theorie ons leren omtrent dit onderwerp?

Schrijf je nu in via hier.

 

Webinar Arbeidsmarktinformatie in loopbaanbegeleiding: Nieuwe uitdagingen.

Arbeidsmarktinformatie wordt in toenemende mate gezien als belangrijk en urgent om beslissingen in de loopbaan te ondersteunen. In dit webinar gaat Jouke Post in op deze ontwikkelingen. Wat is de toegevoegde waarde van arbeidsmarktinformatie in loopbaantrajecten? En wat is de methodische toepassing van

arbeidsmarktinformatie? Wanneer en hoe zet je dit in? Wat zijn uitdagingen?

Jouke Post is docent en onderzoeker verbonden aan de Academie Mens en Arbeid (AMA) en het lectoraat Human Capital van Hogeschool Saxion. Hij richt zich op onderzoek naar innovaties in loopbaanontwikkeling, waaronder skillspaspoorten en loopbaanchecks.

Meer informatie en inschrijven: https://ldc.nl/trainingen

Deelname is gratis.

Mini-Masterclass met Aaltje Vincent

Aaltje Vincent is gecertificeerd loopbaanprofessional, trainer, spreker en bestsellerauteur. Ze is de grondlegger van de Jobmarketing-methode (2007), van Solliciteren via LinkedIn (2009) en van Candidate Experience 3.0 (2018).

Tijdens de Masterclass gaat ze in op actuele thema’s rondom solliciteren.

 

Meer informatie en inschrijven: https://ldc.nl/trainingen

Deelname is gratis.

Webinar Arbeidsmarkt(scan)

Gratis webinar Arbeidsmarkt(scan)

Donderdag 10 maart geeft Geert-Jan Waasdorp van Intelligence Group een webinar waarin hij je bijpraat over de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Great resignation of great immobility. Wat is er aan de hand op de arbeidsmarkt? Daarnaast laat LDC de laatste ontwikkelingen in de Arbeidsmarktscan zien en hoe het past in de STAP-ontwikkeladviezen.

STAP-ontwikkeladviezen

Naar verwachting zal vanaf 1 maart 2022 het STAP-ontwikkeladvies geïntroduceerd worden. Er worden, 15.000 ontwikkeladviezen ter beschikking gesteld voor kandidaten die maximaal opgeleid zijn op mbo 2 niveau. We hopen dat de definitieve invulling van de regeling zo snel mogelijk bekend is.

Wat wel bekend is, is dat de Arbeidsmarktscan of de Ondernemersscan weer een verplicht onderdeel van het ontwikkeladvies zal zijn.

Donderdag 10 maart 12:00 – 13:00
Schrijf je hier direct in: Ja, ik ben erbij!
Deelname is gratis.

Geert-Jan Waasdorp – Intelligence Group