fbpx

LoopbaanPro zoekt freelance (eind)redacteur

Zin om zo’n vijf uur per week je eigen contentplatform te beheren terwijl je de alsmaar groeiende wereld van loopbaanbegeleiders informeert en inspireert? Dan is deze doorlopende schrijfopdracht iets voor jou.

Joost de Ruiter on mei 07, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
LoopbaanPro zoekt freelance (eind)redacteur

Heb je een achtergrond in de communicatie, journalistiek of als loopbaancoach? En heb je zin om met jouw vlotte pen de Nederlandse loopbaansector te informeren en te inspireren? Ga dan per direct (en uiterlijk per 1 juni) aan de slag als freelance-(eind)redacteur bij LoopbaanPro.nl!

Je eigen toko

In deze doorlopende opdracht voor een freelance tekstschrijver heb je vergaande controle over je eigen toko: jij bent namelijk verantwoordelijk voor alle content op het LoopbaanPro-platform. Dat betekent dat je zelf ongeveer twee keer per week een nieuwsartikel, blog of interview schrijft, en ook content van gastredacteuren redigeert en publiceert. Verder zorg je ervoor dat jouw stukken worden gevonden op sociale media, en dat er eens in de twee weken een aantrekkelijke nieuwsbrief de deur uitgaat.

Jij bent verantwoordelijk voor alle content op het LoopbaanPro-platform

Dat alles doe je voor een platform dat al drie jaar de gemoederen in loopbaanland bezighoudt. Vooraanstaande loopbaanprofessionals volgen wat jij schrijft om op de hoogte te blijven over hun vak: de ene keer gaat dat over de invloed van AI op het sollicitatieproces, de andere keer over nieuwe arbeidsmarktdata, en de derde keer over iets daartussenin. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van onze LoopbaanPro Awards, die dit jaar nog plaatsvond op het kennisfestival van beroepsorganisatie Noloc, wordt jouw werk met name goed gelezen.

Kennisuitdeling

Ook mooi meegenomen: LoopbaanPro staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een conglomeraat aan labels met een focus op de arbeidsmarkt. Daardoor is er is volop ruimte voor kennisuitwisseling met de redacties van Werf& en ToTalent (platforms voor respectievelijk de landelijke en de internationale recruitmentsector) en Sollicitatiedokter (een hub voor werkzoekers). Heb je een contentidee voor één van die kanalen? Dan valt daar ook over te praten.

Er is volop ruimte voor kennisuitwisseling met de redacties van andere arbeidsmarkt-labels

Als freelance (eind)redacteur bij LoopbaanPro heb je voor zo’n vijf uur per week schrijfklussen. Dat werk kun je natuurlijk doen vanuit je eigen huis, maar we hopen je ook af en toe op ons splinternieuwe kantoor in Rotterdam te zien. Dat is in de eerste plaats gezellig, maar ook interessant. Naast de eerdergenoemde contentlabels loop je daar namelijk ook de arbeidsmarktdataonderzoekers van Intelligence Group en de docenten van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie tegen het lijf. Er valt kortom iets te leren!

Verder lezen?

Zie jij jezelf al schrijven voor LoopbaanPro? Of wil je sparren over hoe jij deze opdracht zou kunnen invullen? Stuur dan een mail naar Geert-Jan Waasdorp, initiatiefnemer van het platform. Dat kan via geert-jan@intelligence-group.nl.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*