fbpx

Belangrijkste beroep in de schijnwerpers: wie wordt LoopbaanPro van het Jaar?

Op 15 december, tijdens de tweede editie van de LoopbaanPro Awards, krijgt de vaak op de achtergrond opererende loopbaansector het podium dat het verdient. Wie gaat er in 2022 naar huis met de LoopbaanPro van het Jaar Award?

Joost de Ruiter on augustus 18, 2022 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Belangrijkste beroep in de schijnwerpers: wie wordt LoopbaanPro van het Jaar?

Loopbaanprofessionals doen hun werk vaak ongezien en vanuit de coulissen, maar stiekem zijn ze cruciaal voor onze arbeidsmarkt. Oneerlijk, vindt LoopbaanPro dat gebrek aan een podium. Daarom zet de branche-website de beroepsgroep op 15 december aanstaande in de schijnwerpers die het verdient: LoopbaanPro reikt, net als vorig jaar overigens, op dat moment De LoopbaanPro Awards uit.

Misschien wel belangrijkste beroep van Nederland

“Ik vind het zó ontzettend belangrijk dat we dat doen”, jubelt Marieke Wehner – managing director van LoopbaanPro. “Niet alleen omdat het leuk is de beste loopbaancoach, het beste loopbaanteam en de beste loopbaancase met een award te eren voor hun werk. Maar ook om aan de wereld te laten zien: kijk, dit is wat de loopbaansector voor onze arbeidsmarkt doet.”

“Zonder loopbaanprofessionals was de arbeidsmarktkrapte nog veel erger geweest”

“Want denk je dat er nu een personeelsgebrek is?”, vervolgt Wehner retorisch. “Dan moet je nagaan wat er zou gebeuren als loopbaanprofessionals zich niet dagelijks zouden inzetten voor hun solliciterende cliënten, of voor de interne mobiliteit bij hun werkgevers of opdrachtgevers. Met dat in het achterhoofd, durf ik het beroep van loopbaanprofessionals gerust onder één van de belangrijkste van Nederland te scharen.”

Vakkundige jury beslist, maar ook een publieksprijs

Loopbaanprofessionals die op 15 december de LoopbaanPro van het Jaar Award in de wacht willen slepen, kunnen zichzelf via een speciale pagina op de LoopbaanPro-website nomineren; cliënten, collega’s of opdrachtgevers kunnen dat natuurlijk ook voor hen doen. Verder is voor het nomineren van loopbaanteams deze pagina in het leven geroepen, en kunnen cases via deze link worden genomineerd.

“Wie op 15 december een LoopbaanPro Award in de wacht wil slepen, kan zichzelf nomineren”

Of genomineerde partijen er op 15 december daadwerkelijk met een prijs vandoor gaan, ligt aan het oordeel van de LoopbaanPro Awards-vakjury. Die bestaat onder andere uit voormalige Noloc-voorzitter Ester Leibbrand, loopbaancoach-grootheid Wendy Goudzwaard en LDC-directeur Maurice Vermunt. Na de nominatieronde maakt de jury eerst een voorselectie en nodigt het vervolgens in elke categorie drie topkandidaten uit. Zij mogen in een gesprek met de jury hun claim op een award hard maken.

In de categorie Loopbaancase van het Jaar is naast de juryprijs overigens ook een publieksprijs te winnen. De online stembussen daarvoor worden geopend nadat de vakjury onder leiding van Ester Leibbrand drie teams naar voren heeft geschoven.

Virtueel, maar met razende reporters

Wanneer de jury op 15 december vanuit de LoopbaanPro-studio in Utrecht bekendmaakt welke professionals, teams en cases in de prijzen vallen, kan iedereen die dat wil gratis online meekijken. De uitreikingen zijn dus niet fysiek bij te wonen.

 

“Het mooie van ons virtuele concept is dat je als kijker écht overal bij kunt zijn”, legt Marieke Wehner uit. “We sturen namelijk vier razende reporters het land in: zij bellen live bij de winnaars van de LoopbaanPro Awards aan. Natuurlijk nemen onze reporters hun camera mee – als virtuele bezoeker van de uitreiking zie je dus meteen de reactie van de ontvangers van een prijs. Sterker nog: je ontdekt tegelijkertijd met hen dat ze hebben gewonnen. Hoe tof is dat?!”

“Als virtuele bezoeker van de uitreiking zie je meteen de reactie van de ontvangers van een prijs”

LoopbaanPro Live

Het uitreiken van de LoopbaanPro Awards staat op 15 december niet op zichzelf. Voor en na het bijwonen van de prijsuitreiking kunnen loopbaanprofessionals zich namelijk laten inspireren en informeren door interessante sprekers uit het vakgebied. Dat doen ze, uiteraard ook virtueel, tijdens het evenement ‘LoopbaanPro Live’, dat in het teken zal staan van arbeidsmarktkrapte en interne mobiliteit.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*